FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Vaardigheden voor de digitale transitie

Belangrijke inzichten
  • De OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) heeft een rapport gepubliceerd over de meest recente trends in de vraag naar digitale beroepen en de daarbij behorende uitdagingen voor de arbeidsmarkt.
  • Op basis van vacatures die online zijn gepubliceerd, is de impact van de digitalisering op de arbeidsmarkt geanalyseerd. Hierbij is ook een vergelijking tussen landen gemaakt.
  • De COVID-pandemie had een negatieve invloed op de arbeidsmarkt in het algemeen, maar ook op de toenemende vraag naar digitale beroepen. De effecten verschillen echter van land tot land. 
  • Verder kijkt het rapport naar de benodigde vaardigheden en competenties van werknemers in de digitale sector, en wordt geanalyseerd hoe snel deze vraag is toegenomen.
  • Hiermee wordt een prognose gedaan over waarschijnlijke knelpunten en tekorten op de arbeidsmarkt en worden adviezen gegeven over hoe men zich hierop kan voorbereiden.
  • Zo is gekeken naar beroepsoverstijgende vaardigheden, om te bepalen wat voor soort omscholing nodig is om een carrièreswitch te maken.
LEES VERDER

Bent u benieuwd naar een uitgebreidere toelichting over de vaardigheden en skills die nodig zijn om een vloeiende digitale transitie te krijgen. Klik dan op onderstaande link om het volledige (Engelstalige) artikel te zien.

  OECD: Skills for the digital transition

POWERED BY

powered by