FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

SkillsInZicht nu live!

bELANGRIJKE INZICHTEN
  • Etil research group lanceert vandaag een nieuw platform: SkillsInZicht
  • SkillsInZicht biedt werkgevers, werknemers, studenten en beleidsmakers actueel inzicht in de vraag naar kennis, vaardigheden en soft skills op de arbeidsmarkt.
  • Met de economische crisis als gevolg van de uitbraak van het coronavirus biedt een benadering gericht op skills kansen voor individuen, organisaties en het onderwijs.
  • Inzicht in wat mensen daadwerkelijk kennen, kunnen en doen vergroot de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van de (regionale) arbeidsmarkt.
  • Speciale dank aan Brainport Eindhoven voor het meedenken in hoe de skillsinformatie wordt gepresenteerd. Zie ook het Future Skills rapport. 

Skillsinzicht: naar een gezamenlijke taal


ArbeidsmarktInZicht biedt een gemeenschappelijke taal voor de classificatie van sectoren, beroepen en opleidingen. Om dit mogelijk te maken ondersteunt en koppelt Etil research group taxonomieën van relevante bronhouders waaronder CBS, ROA, UWV, DUO, SBB en Textkernel. Met behulp van de module SkillsInZicht bieden we samen met Nalantis nu ook een gemeenschappelijke taal voor de classificatie van vaardigheden (skills). We sluiten hiervoor aan bij het Europese classificatiesysteem van vaardigheden, ESCO (European Skills Competences/Qualifications and Occupations). Meer informatie over ESCO via de Europese Commissie. 

In vier modules kunnen studenten, werknemers en werkgevers met hun skills aan de slag. Samen maken deze leven lang leren voor individuen en organisaties makkelijker.


 1. Vind het beroep dat bij je past
Met het uploaden van je CV krijg je je eigen persoonlijke WerkDNA te zien, en word je aan de hand van je skills gelinkt aan voor jou relevante beroepen.

2. Blijf arbeidsmarktfit
Ook kun je vanuit het beroep dat je nu hebt zien welke kansrijke overstapberoepen er zijn, en welke skills je daarvoor nog verder zou moeten ontwikkelen. 

3. Slimmer de juiste mensen vinden
Op basis van skills krijg je beter inzicht in de relevante profielen bij een vacature. 

4. Doelgericht opleidingsbeleid met het BeroepDNA
Leid mensen gerichter op voor skills die ze nog kunnen ontwikkelen.


Skills Insights voor beleidsmakers


Voor alle afnemers van ArbeidsmarktInZicht is aanvullende informatie over skills beschikbaar voor beleidsmakers. Zij kunnen voor hun eigen provincie of regio precies zien welke kennis, vaardigheden en soft skills het meest worden gevraagd door werkgevers. Ook kunnen ze zien welke clusters van skills in de afgelopen jaren het sterkst in opkomst waren, en waar dus een toenemende vraag naar bestaat. Deze informatie is beschikbaar voor elke mogelijke beroepsgroep. 

De beleidsinformatie over skills wordt aangevuld met een dashboard dat ingaat op ontwikkelingen op de vacaturemarkt in eigen regio of provincie. Zo kunnen trends op het gebied van skills worden geplaatst in de context van de meest actuele ontwikkeling in de vacaturemarkt naar sector, beroep, opleidingsniveau, enz. 


Notebook work with statistics on sofa business

POWERED BY

powered by